Acasă » Curiozitati » 2 produse pe care dai banii degeaba
Share

8:32 PM
2 produse pe care dai banii degeaba

Este vorba despre medicamentele contra tusei si pasta de dinti care albeste dintii. Le voi lua pe fiecare in parte si voi discuta despre ele:

1.Medicamente contra tusei

Dovezile medicale privind eficienţa „medicamentelor de tuse” sunt slabe şi nu există nicio dovadă că ele ar reduce durata bolilor, spune dr. Tim Ballard, vicepreşedinte al Royal College Of General Practitioners.

Dacă tusea este provocată de o infecţie virală – cum se întâmplă cel mai des – nu prea avem ce face, trebuie să aşteptăm ca sistemul imunitar să elimine virusul din organism. Medicamentele contra tusei nu grăbesc acest proces.

O revizie a 17 studii ce implicau 2876 de adulţi şi 8 studii implicând 616 copii, realizată în 2008 de Cochrane Collaboration, nu a găsit dovezi solide ale eficienţei dextrometorfanului sau difenhidraminei – două ingrediente întâlnite în mod obişnuit în medicamentele contra tusei.

Iar Anthony Cox avertizează că unele dintre aceste medicamente pot fi chiar dăunătoare. „Unele pot conţine  combinaţii ilogice de substanţe, precum un expectorant, care sporeşte producţia de mucus, şi un antitusiv, care slăbeşte acţiunea de eliminare a mucusului”, spune el. „Adesea, e mai probabil ca aceste doctorii să aibă efecte adverse, precum somnolenţă sau greaţă, sau să nu aibă niciun efect.”

În replică, un purtător de cuvânt al Proprietary Association of Great Britain, care îi reprezintă pe fabricanţii de medicamente ce pot fi vândute fără reţetă, a spus: „Medicamentele de tuse nu vindecă tusea, dar pot ajuta la ameliorarea simptomelor.”

medicamente pentru raceala

2. Pastele de dinţi pentru albirea dinţilor 

Acestea sunt mai costisitoare decât pastele din dinţi obişnuite, dar nu există niciun studiu clinic care să confirme eficacitatea lor, spun specialiştii din cadrul Cochrane Oral Health Group.

Unele dinrtre aceste produse conţin peroxid de hidrogen, despre care producătorii susţin că albeşte dinţii, dar dr. Nigel Carter, director al British Dental Health Foundation, spune că pastele de dinţi conţin, conform legislaţiei UE, doar 0,1% peroxid de hidrogen, concentraţie absolut ineficientă pentru a albi dinţii. Ar fi nevoie, spune specialistul, de o concentraţie de 30 ori mai mare pentru a obţine un efcet vizibil.

pasta de dinti pentru albire nu albeste

Sursa:  DESCOPERA.RO

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1052 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: pasta de dinti pentru albire nu alb, produse pe care dam banii degeaba, medicamentele pentru raceala nu te | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
avatar
1
1 Pasere Mihaela • 9:07 PM, 2014-11-15
Tocmai am primit de la medic 2 siropuri si 1 antibiotic impotriva racelii. smile
Cat despre pasta de dinti prefer sa scrie ca, contine bicarbonat de sodiu. Dar cred ca articolul tau e real.
avatar
0
2 gabriel_socea • 1:14 AM, 2014-11-16
Sincer eu am testat pasta de dinti pentru albire si nu prea a avut nici un efect !
ComForm">
avatar