Acasă » IT » Cum ar trebui sa fie sablonul unui site ?
Share

2:21 PM
Cum ar trebui sa fie sablonul unui site ?

Sablonul sau template-ul unui site joaca un rol esential in site sau blog. Acesta nu trebuie sa fie prea incarcat,sa nu fie deteriorat, sa nu aiba vreo parte acoperita cu alta parte astfel incat sa nu se vada, sau pur si simplu elementele care alcatuiesc sablonul sa nu fie prea ingramadite ci sa fie putin aerisite. De asemenea nu sablonul nu trebuie sa fie nici prea simplu adica ma refer sa nu fie de exemplu pe un site doar text si sa nu aiba o imagine de background ca nu arata a site.
Daca aveti cunostinte in programarea web puteti sa va modificati voi sablonul dupa cum vrea inimioara voastra, dar daca nu sunt o multime de site-uri de unde puteti sa descarcati sabloane (
http://templated.co) gratuite dar daca vreti ceva mai special puteti sa cumparati unul. 
Site-urile mari de obicei au un design simplu, dar sunt incarcate cu o multime de scripturi care trebuiesc: de exemplu script pentru vreme, cele mai noi articole, cele mai citite articole,curs valutar, sondaje, reclame si multe alte elemente. Un astfel de site este mediafax.ro .
Blogurile au de obicei un template nici prea incarcat, nici prea simplu dar e foarte colorat, spre deosebire de site-urile mari de stiri.

sablon site
Template-ul unui blog trebuie sa fie numai bun pentru ca utilizatorul sa poata naviga usor, adica sa nu fie plin de reclame si sa si nici sa nu se deschida alte pagini cand accesezi acel site: de exemplu paginile care se deschid la un site de la top66.ro (sunt foarte enervante). Sa luam exemplul blogului zoso.ro care este cel mai citit blog din Romania: are un design simplu si artragator, este usor de navigat pe acel blog,template-ul are culori interesante.
Nu va umpleti site-ul sau blogul de scripturi de care aveti nevoie, ma refer la cei care si-au facut site-ul sau blogul pe o platforma web, o sa gasiti in panoul de control o optiune in care puteti adauga fel de fel de scripturi dar de cele mai multe nu aveti nevoie deci nu le puneti degeaba, ca incarcati template-ul si utilizatorilor nu le place site-urile prea incarcate. De exemplu acest blog este facut pe platforma ucoz, si am la dispozitie aproape 800 de scripturi pe care as putea sa le pun pe blog, fel de fel de scripturi: radio, cu poze, cu diferite joculete mici, dar nu am nevoie de ele, asa ca va sfatuiesc si pe voi sa faceti acelasi lucru. Dar daca gasiti vreun script care va  lace adaugati-l, cum am facut eu cu acel script care faca sa ninga pe blog.

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

 

Categorie: IT | Vizualizări: 925 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: sablon blog, Cum trebuie sa fie sablonul unui si, cum trebuie sa fie tempalte-ul unui, template blog, designul unui blog | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar