Acasă » Curiozitati » De ce este important somnul de la amiaza?
Share

10:57 PM
De ce este important somnul de la amiaza?

Privarea de somn poate provoca multe afectiuni cum ar fi depresia, Alzheimer, probleme de memorie sau chiar cancer.

Cu toate ca somnul de amiaza nu poate inlocui somnul de noapte, cercetatorii spun ca si acesta face minuni.

In studiile anterioare, cercetatorii au aratat ca somnul de pranz poate intari sistemul imunitar si functiile cognitive. Un nou studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Michigan a stabilit o legatura intre pauzele de somn din timpul orelor de munca si un control emotional imbunatatit.

Lipsa somnului de la amiaza poate duce la raspunsuri impulsive la obstacole frustrante, precum si scaderi ale inteligentei emotionale si a nivelului de gandire constructiva. Simplu spus, pe masura ce stam treji o perioada mai lunga de timp, pe atat suntem mai predispusi sa nu ne putem stapani raspunsurile emotionale.

somnul la amiaza

Cercetatorii au impartit participantii la studiu in doua grupe. Prima grupa a vizionat un documentar de o ora, iar a doua grupa a fost pusa sa doarma in timpul cat cei din prima vizionau documentarul. Dupa, au mai facut inca odata aceleasi lucruri.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care nu au dormit au fost mai predispuse sa nu reziste la frustrarea creata de sarcini ce nu pot fi rezolvate. De asemenea, au avut porniri impulsive.

Grupul care a dormit a fost mai predispus sa reziste la exercitiile frustrante fara a se enerva.

Deci daca vrem sa rezistam mai mult la frustrari venite din partea prietenilor, a familiei ar trebui sa dormim la amiaza .

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Sursa: www.descopera.ro

 

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 852 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: somnul la amiaza beneficii, somn, dormire, somnul de la amiaza, amiaza | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar