Acasă » Animale » De ce sa-ti iei un animal de companie?
Share

1:00 PM
De ce sa-ti iei un animal de companie?

   Un animal de companie este ca si un prieten. Cu un animal de companie poti sa-ti pierzi timpul jucandu-te si distrandu-te cu el, mai ales ca poate sa te faca sa razi sau poate sa-ti starneasca o curiozitate.

   Exista o multime de tipuri de animale de companie, iar eu voi enumera cateva: insecte,pesti de acvariu, broaste testoase, hamsteri,reptile,papagali,pasari,serpi, caini,pisici etc.

Un animalut de companie poate sa te faca mai fericit daca te joci cinci minute cu el sau daca privesti miscarile sale.

   Eu de exemplu am un hamster si ma aamuza mereu cand isi umple falcile cu rumegus si il cara in casuta sa, sau cand se da in rotita . Sau daca ai un acvariu cu pesti, vei fi ocupat cel putin 20 de minute pe zi privind pestii cum innoata .

Daca vreti sa cumparati un animal de companie trebuie sa invatati sa fiti responsabili adica sa-i faceti curat, sa-i dati mancare si apa si sa va faceti timp sa va jucati cu el.

Trebuie tinut cont si de conditiile acordate animalului.De exemplu nu cumparati pesti discus si ii tineti intr-un acvariu de 10 litri ca o sa moara imediat, deci trebuie sa evitam asemenea lucruri. Inainte de a ne cumpara un animal trebuie sa ne documentam despre ce mananca,cat de greu este de crescut etc.


Bun, dar ce ne facem daca parintii nu accepta un animal de cpmpanie ?

Daca stati la bloc este cam dificil de cumparat un caine sau o pisica, deoarece acestia fac mizerie daca nu sunt dresati si trebuie scosi la plimbare(ma refer la caini), este cam dificil dar nu imposibil.

Dar daca stati la bloc si totusi vreti un animal de companie, ar fi bine sa algeti un hamsterHamster sirian sau un acvariu cu pesti,

sau 2 papagali,ceva ce este usor de crescut.

papagali in cusca

 

Categorie: Animale | Vizualizări: 1331 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: companie, ce, hamster, de, cumperi, sa, acvariu, animal | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar