Acasă » Timp Liber » Eleva din Constanta, invitata la Casa Alba dupa ce a castigat un concurs de eseuri
Share

11:05 PM
Eleva din Constanta, invitata la Casa Alba dupa ce a castigat un concurs de eseuri

Elif Memet, elevă în clasa a XII-a, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. Acest program are ca scop ajutarea tinerilor în a defini probleme legate de pace şi armonie socială.

De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-şi construi deprinderi sociale, în a-şi dezvolta abilităţile de cercetare şi compunere şi nu în ultimul rând de a interacţiona şi schimba idei intre ei, ca reprezentanţi ai unor culturi diferite.

Eseul realizat de eleva din Constanţa a răspuns la întrebarea "Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?”, iar soluţia dezbătută în ansamblu de Elif Memet propune microfinanţări în agricultură. Ea a participat la acest concurs alături de peste 1.000 de elevi din 65 de ţări.

Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial şi prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, şi va călători acolo în mod gratuit, însoţită de sora ei. Ea îşi va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.

elif memet

Ma bucura faptul ca inca mai sunt copii de elita in tara asta, nu sunt multi, dar inca mai sunt oameni in Romania care probabil vor schimba lumea. Ma bucur cand aud astfel de stiri. Bravo, o felicit pe acea fata si o sustin in tot ceea ce vrea sa realizeze.

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Timp Liber | Vizualizări: 874 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: eleva din constanta locul 13 mondia, concurs de eseuri, elif memet liceul teoretic internat, elif memet | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar