Acasă » Curiozitati » Proprietatile culorilor
Share

10:06 PM
Proprietatile culorilor

Proprietățile curative ale culorii roșu

 

Roșul corespunde elementului foc și este un stimulent care emană căldură, atrage atenția, stimulează nervii, sângele și combate efectele frigului.

 

Efecte fizice favorabile: degerături, frisoare, gripă, bronșită, anemie, dureri reumatice, diaree, constipații, tuberculoză, tulburări ale centrului energetic, stimulează spiritul observator pentru probe de scurtă durată (examene, competiții).

 

Nu trebuie folosită: în cazuri de tulburări mentale, hipertensiune, temperamente colerice sau isterice, febră.

 

Proprietățile curative ale culorii oranj

 

Oranjul, reprezentarea Soarelui, este o culoare tonifiantă, energizantă și optimistă, este practic o culoare „antioboseală”. Comparativ cu roșu, oranjul este o culoare mai moderată, mai plăcută și mult mai puțin obositoare, antispasmodică.

 

Efecte fizice favorabile: stimulează sistemul respirator, lactația insuficientă după naștere, ajută la fixarea calciului, combate crampele și durerile cauzate de stres sau oboseală, recomandat pentru tratarea astmului, a calculilor biliari sau a problemelor rinichilor, stoparea menstrei, crește tonusul sexual (ca și rozul pal, oranjul în combinație cu o culoare neutră, spre exemplu bej, este recomandat în decorarea dormitorului), crește optimismul și creează buna-dispoziție. În ce privește această culoare, nu există contraindicații.

proprietatile culorilor

 

Proprietățile curative ale culorii galben

 

Efecte fizice favorabile: stimulează sistemul nervos central, funcțiile digestive (produce sucuri gastrice, bilă, salivă), sistemul limfatic (în curățarea sângelui de impurități) și tonusul muscular (în special pentru reumatisme), recomandată în ameliorarea tulburărilor intestinale, constipație, paralizii, balonări abdominale, oboseala ficatului, dureri de cap. De asemenea, galbenul ajută în combaterea depresiilor, a oboselii mentale, melancoliei și stimulează creierul și intelectul pe termen scurt, imediat.

 

Contraindicații: stare de nervozitate, de excitație mentală, palpații cardiace, furie, alcoolism, inflamații dureroase.

 

                Proprietățile curative ale culorii verde

 

                Verde, culoarea „sângelui vegetal”, esteo culoare care permite o bună armonizare a tulburărilor „corpului eteric”, datorită proprietăților sale de împrospătare și calmare. Totuși, această culoare trebuie folosită cu prudență și trebuie să ne înconjurăm pentru un timp prea îndelungat cu verde pentru că aceasta ar putea deregla oarecum psihicul, alimentând sentimente de gelozie și invidie.

 

                Efecte fizice favorabile: reduce tensiunea sanguină și purifică sângele, ajută la debarasarea de problemele mentale sau emoționale importante, ajută în ameliorarea insomniei, a tulburărilor emoționale, a durerilor de spate, iritabilitate, hipertensiune, probleme venerice, calmează atacurile de furie și încăpățânarea. Nu există contraindicații pentru această culoare, ci trebuie doar folosită moderat și pe durate scurte de timp.

 

                Proprietățile curative ale culorii albastru

 

                Efecte fizice favorabile: este indicată în special în combaterea oricăror infecții, a febrei, reducând fizic căldura corpului, produce un efect calmant și de împrospătare asupra sistemului nervos, permite depășirea sentimentelor de egoism, înlocuindu-le cu cele de compasiune și intuiție. Albastrul este recomandat în cazul durerilor de cap, de dinți, de stomac, datorate menstrelor, stărilor de vomă, tuse, problemelor gâtului, infecțiilor, inflamațiilor, epilepsiei, arsurilor, căderii părului. De asemenea, induce starea de pace, liniște, favorizează meditația și deschide mentalul oamenilor în acceptarea noului, punându-l în armonie cu ceilalți.

 

                Contraindicații: guturai, degerături, frisoane, hipertensiune, reumatism. Purtatul hainelor albastre poate favoriza depresia, constipația și oboseala.

 

                Proprietățile curative ale culorii indigo

 

                Culoarea indigo este una foarte activă, a cărei principală capacitate este cea anestezică așadar trebuie utilizată cu moderație și doar atunci când este cazul, căci această acțiune anestezică poate duce la o lipsă de sensibilitate.

 

                Efecte fizice favorabile: este recomandată în combaterea tuturor tipurilor de dureri (de dinți, de cap, abdominale, sinuzite, apendicită, reumatism, sciatică, nevralgii ușoare, tulburări ale vederii, ale auzului, insensibilitatea gustului) și stimulează acuitatea celor cinci simțuri.

 

                În afara folosirii excesive, nu există contraindicații majore.

 

                Proprietățile curative ale culorii violet

 

                Violetul permite, în primul rând, relaxarea corpului, ajutând la scăderea considerabilă a angoasei, geloziei și a fricii și contribuie la eliminarea iritabilității, a urii și furiei.

 

Efecte fizice favorabile: probleme ale splinei, ale rinichilor, tublurări ale vezicii, probleme reumatismale cauzate de frig și umiditate, indigestii cronice, cistite, rahitism, osificare insuficientă, meningită (adjuvant), căderea părului, iritații ale pielii, epilepsie, pneumonie (adjuvant), tuse, astm.

 

Nu există contraindicații.

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1629 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: proprietati, curative, culori | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar