Acasă » Animale » Trei animale care au schimbat omenirea
Share

2:16 PM
Trei animale care au schimbat omenirea

Salut prieteni, astazi vreau sa vorbesc despre trei animale care au schimbat istoria omenirii, unele in bine, altele in rau:

Laika este prima vietate de pe pamant care a ajuns in spatiu
In toamna anului 1957 mai exact pe 3 noiembrie, catelusa Laika a calatorit pana in spatiu la bordul rachetei spatiale rusesti Sputnik 2. Astronautul canin a realizat aceasta magnifica si istorica calatorie in spatiu la doar o luna de la lansarea primului satelit de pe acest pamant in spatiu, care a marcat intratea omenirii in era spatiala.
Laika a murit la doar cateva ore dupa decolare din cauza caldurii si stresului. Dupa ce a inconjurat Pamantul de aproape 2.000 de ori, Sputnik 2 a luat foc la reintrarea in atmosfera, in aprilie 1958. 

laika

Sobolanii si puricii din Evul Mediu
In secolul al XIV-lea o boala, numita ”moartea neagra” a ucis circa o treime din populatia Europei, circa 25 de milioane de oameni. Initial, cauza acestei epidemii nu a fost stiuta, multi spunand ca ar fi vorba despre o conspiratie a evreilor de a extermina crestinii sau, alta varianta, o pedeapsă de la Dumnezeu. Cercetarile ulterioare au aratat ca principalii vinovati pentru raspandirea epidemiei au fost sobolanii si puricii care s-au infectat cu o bacterie mortala pentru oameni. Aceasta boala s-a raspandit din Asia în Europa pe rutele comerciale dintre cele două continente. Asta este exemplul de animale care au schimbat istoria omenitrii in rau.

sobolani

Cher Ami, porumbelul salvator
In timpul Primului Razboi Mondial, Cher Ami-un porumbel negru a fost una dintre sutele de pasari folosite de armata americana pentru a transmite mesaje importante de la comandanti la soldatii de pe campul de lupta. In octombrie 1918, Cher Ami a reusit, desi fusese grav ranit in urma unui atac al inamicului, sa livreze o scrisoare de la fortele Maj ale armatei. Mesajul lui Cher Ami a dus la salvarea ”batalionului pierdut”. Pasarea a fost ulterior decorata cu distinctia Croix de Guerre. Dupa moarte, Cher Ami a fost impaiat si expus la Institutul Smithsonian din Statele Unite.

porumbelul cher ami

Astea au fost animalele, conform www.descopera.ro , pe care am vrut sa le prezint. 

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Animale | Vizualizări: 1413 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: sobolani, LAIKA, Animale, evul mediu, cher ami, care au schimbat lumea | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar