Acasă » Wiki » Are legatura frigul cu raceala ?
Share

9:49 PM
Are legatura frigul cu raceala ?

Nu, nu există nicio legătură. Asocierea eronată s-a dezvoltat din mai multe motive. Virusurile care cauzează răceli se împrăştie mai repede iarna deoarece oamenii stau mai mult în spaţii închise, unii lână alţii.  Iarna, oamenii închid geamurile, motiv pentru care aerul contaminat de virusuri nu este diluat de aerul proaspăt de afară. În aceste condiţii, virusurile se împrăştie mai uşor.

legatura dintre raceala si frig

De asemenea,  aerul rece şi uscat din timpul iernii face ca membranele nazale să se inflameze, motiv pentru care începe să ne „curgă nasul”. Adesea, oamenii confundă acest fenomen cu o cauză a infecţiilor produse de viruşi. 

 

De multe ori oamenii se tem că dacă le este frig vor răci, dar în realitate senzaţia de frig vine ca un efect al răcelii şi nu ca o cauză a ei. 

 

De fapt, în frig sunt mai puţine şanse de a răci. Virusurile care cauzează răceala obişnuită mor la temperaturi scăzute aşa că ele au nevoie de căldură pentru a prospera.

 

 

Sursa :www.descopera.ro

 

Categorie: Wiki | Vizualizări: 911 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: nu este, raceala, iarna, frig, legatura | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar