Acasă » Calatorii » Avem ce vizita in Romania ?
Share

5:44 PM
Avem ce vizita in Romania ?

România se numara printre cinci tari, alaturi de Portugalia, Croatia, Cehia si Irlanda, ca destinatii turistice europene recomandate americanilor care vor sa plateasca putin pentru o vacanta în strainatate, pe fondul aprecierii dolarului fata de euro.
Voi ce credeti este ce vizita in Romania ?

Eu zic ca da. Cititi tot acest articol si apoi o sa va dati seama ca sunt multe obiective turistice de vizitat in Romania si cat de frumoasa este tara noastra.
Voi prezenta in continuare obiectivele importatnte din tara de la noi si apoi voi o sa spuneti daca tara noatra Romania este frumoasa sau nu.

Principalele obiective turistice din Romania sunt:

1. Palatul Parlamentului (Bucuresti)- este a doua cea mai mare cladire din lume. Masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant.
Mai multe detalii aici: Palatul Parlamentului

palatul parlamentului noaptea panorama

2.Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (Bucuresti) sau Muzeul Satului cum mai este cunoscut. Aici putem vedea practic istoria noastra: cu ce se imbracau oamenii in trecut, instrumente pentru agricultura folosite in trecut, mori de apa, mori de vant, case din trecut,oale de lut, etc.
Mai multe detalii aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzeul_Național_al_Satului_„Dimitrie_Gusti”

muzeul satului bucuresti

3.Ateneul Roman (Bucuresti) este o cladire simbolica pentru Romania.Aici se tin cele mai importante concerte de muzica clasica.
Mai multe detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateneul_Român

4.Parcul Herastrau (Bucuresti) probabil este cel mai cunoscut parc din Romania. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herastrau, suprafasa sa totala fiind de 187 de hectare.
Mai multe detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Parcul_Herastrau

parcul herastrau
5.Castelul Bran (Brasov) este construit pe o stânca, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. Este un monument istoric foarte important si unul dintre cele mai cunoscute castele din Romania.
Mai multe detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Bran

castelul bran
6.Castelul Peles este un palat din Sinaia, construit între 1873 si 1914. Fosta resedinta de vara a regilor României, în prezent este muzeu.
Mai multe detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Peleș

castelul peles
7.Castelul Hunedoarei, numit si Castelul Corvinilor, al Corvinestilor sau al Huniazilor, este cetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania.

Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinatii de basm din Europa”.
Daca ma intrebati pe mine va zic ca asta chiar are forma de castel si chiar castel de ala din povesti. Daca va uitati la niste poze cu el o sa fiti de aceeasi parere cu mine.
Mai multe detalii aici:http://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Hunedoarei

castelul corvinilor hunedoara

8.Catedrala Patriarhala este o biserica din Bucuresti, situata pe Dealul Patriarhiei, ctitorita de voievodul Constantin Serban si sotia acestuia, între anii 1654-1658. Biserica, purtând hramul Sfintii Împarati Constantin si Elena, a fost sfintita de Mihnea al III-lea în anul 1658, iar la scurt timp a fost transformata în Mitropolie. Dupa primul razboi mondial Mitropolia a fost transformata în Patriarhie (în 1925).
Mai multe detalii aici: http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/catedrala-patriarhala-bucuresti-67822.html

catedrala patriarhala
9.Biserica Neagra (Brasov) este biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane din Brasov, situata în centrul municipiului Brasov. Cladirea gotica a fost partial avariata in incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înegrit si a primit numele actual. Denumirea populara de dupa incendiu, „Biserica Neagra”, a fost acceptata oficial în secolul al XIX-lea.

Mai multe detalii aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Neagră

biserica neagra

10.Sfinxul din Bucegi-Originea numelui Sfinxului este datorata asemanarii sale cu un cap uman, mai exact cu asemanarea Sfinxului Egiptean, formarea lui fiind datorate eroziunii eoliene (vântului). Este situat la 2.216 m altitudine.
Mai multe detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sfinxul_din_Bucegi

sfinxul bucegi

11.Salina Turda-una dintre cele mai frumoase saline din lume dupa parerea mea. Se gaseste în zona Durgau-Valea Sarata din Turda.
Mai multe detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Salina_Turda

salina turda
12.Palatul Culturii Iasi (am fost si eu acolo)  e imens locul. Palatul Culturii din Iasi este o cladire emblematica, construita, în perioada 1906 - 1925, în perimetrul fostei Curti Domnesti medievale moldovenesti, pe locul fostului Palat Domnesc. Cladirea este înscrisa în Lista monumentelor istorice.
Mai multe detalii aici:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Culturii_din_Iasi

palatul culturii iasi langa palas

13.Cimitirul Vesel din Sapanta- Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Sapânta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentând scene din viata si ocupatia persoanelor înhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective. Am vazut si eu un reportaj la TV despre acel cimitir, ce sa zic mortii care sunt ingropati acolo banuiesc ca, chiar sunt veseli :)))
Mai multe detalii aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cimitirul_Vesel_din_Săpânța

cimitirul vesel

14.Arcul de triumf (Bucuresti) este un monument situat în partea de nord a Bucurestiului, în sectorul 1, la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922 si renovat în perioada 1935-1936. El comemoreaza victoria României în Primul Razboi Mondial.
Mai multe detalii aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Arcul_de_Triumf_din_București

arcul de triumf

15.Pestera Scarisoara sau Ghetarul de la Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din România. De aici îi vine si numele de „ghetar” iar „Scarisoara” provine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ în vremea când a fost numita astfel. Acum apartine comunei Garda de Sus, judetul Alba.
Mai multe detalii aici:  http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/Apuseni_Pestera_Scarisoara_r.htm

pestera scarisoara

16.Vulcanii Noroiosi de la Pâclele Mici este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala, tip botanic si geologic) aflata pe raza comunei Berca din judetul Buzau. Pâclele Mici se afla la o altitudine de 341 m si au o suprafata de 16,5 ha.
Mai multe detalii aici:http://www.turismbuzau.ro/ghid-atractii-obiective-turistice-traseu-vulcanii-noroiosi-berca-buzau.html

vulcanii noroiosi

17.Chipul lui Decebal este o sculptura în stânca pe malul Dunarii, localizata între Eselnita si Dubova, în apropiere de Orsova. Cea mai mare sculptura realizata în piatra de pe teritoriul Europei a fost finantata si promovata de istoricul Iosif Constantin Dragan. Lucrarile s-au desfasurat în perioada 1994-2004 si au transformat zona într-un punct de atractie turistica deosebita pentru cei care aleg sa urmeze traseele turistice locale, în special cele cunoscute de la Cazanele Dunarii.
Mai multe detalii aici:https://ro.wikipedia.org/wiki/Chipul_lui_Decebal

chipul lui decebal monument istoric
18.Coloana Infinita este o sculptura a sculptorului roman Constantin Brancusi, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Targu Jiu, compus din Coloana Infinita, Poarta sarutului si Masa tacerii concepute si executate de acesta. Inaugurata la 27 octombrie 1938, coloana are o înaltime de 29,35 metri si este compusa din 16 moduli octaedrici suprapusi, respectiv având la extremitatile inferioare si superioare câte o jumatate de modul. 
Mai multe detalii aici:https://ro.wikipedia.org/wiki/Coloana_Infinitului

coloana infinitului

 

Deci ati vazut cateva dinre cele mai importante obiective turistice de la noi din Romania. Tara noasta este una dintre tarile cu cele mai frumoase peisaje din lume, pacat ca nu e promovata pe cat trebuie.

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Calatorii | Vizualizări: 2205 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: castele, ce vizitam in romania, palate, Romania, fromoasa, tara, manastiri, Monumente, obiective turistice romania, din | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar