Acasă » Geografie » Care este cel mai scump oras din lume?
Share

6:10 PM
Care este cel mai scump oras din lume?

Toti stiam ca, cu cativa ani in urma, orasul Tokyo care este capitala Japoniei a fost cel mai scump oras din lume. Acum altfel stau lucrurile: nu numai ca nu mai este cel mai scump, dar a iesit din top 10.
Care este la momentul de fata cel mai scump oras din lume?

Luanda, capitala Angolei, o tara din sud-vestul Africii, a fost declarat cel mai scump oras din lume pentru al treilea an consecutiv, datorita chiriilor ridicate si a preturilor scumpe la importuri.

angola luanda

Urmatoarele locuri sunt ocupate de: Hong Kong locul 2, Zurich locul 3, Singapore locul 4.

Asia ocupa cele mai multe pozitii in primele 10 locuri din acest top al oraselor scumpe pentru cei care sunt relocati cu locul de munca sau alega sa traiasca in alt oras.

In Europa, din pacate, sunt doar 2 orase in top 10, ambele din Elvetia: Zurich si Geneva, asta datorita declinului monedei euro.

Londra, capitala Angliei se afla pe locul 12, iar Moscova, care acum cativa ani era in top 10, astazi e pe locul 50.

Sa trecem la America. Cel mai scump oras din America ramane in continuare New York, urmat de Los Angeles si San Francisco.

La polul opus, cel mai ieftin oras din lume este Bishkek, in Kargaztan, urmat de Windhoek, in Namibia si Karachi, in Pakistan.

In continuare este continuarea topului 10 a ceor mai scumpe orase din lume:

top cele mai scumpe orase din lume

Iar aici vedeti top 10 cele mai iesftine orase din lume:

top cele mai ieftine orase din lume

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Sursa: stirileprotv.ro

Categorie: Geografie | Vizualizări: 1290 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: top 10 cele mai scumpe orase, scump, dezvoltare, luanda, angola, cel mai scump oras din lume | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar