Acasă » IT » Cat de repede evolueaza tehnologia !
Share

9:06 PM
Cat de repede evolueaza tehnologia !

Stateam azi si ma gandeam la cat de repede a evoluat tehnologia pana acum si cat o sa mai evolueze de acum inainte.  Va dati seama ca de exemplu in anul 2000 erau televizoare dintr-alea din care acum nu mai au nici bunicii nostri, pe atunci nu se stia de smartphone sau smart TV. In ziua de azi tot omul are acasa cate un telefon cat de cat bunicel, un calculator, un televizor care in 1900 nu prea se stia de ele. Cine avea era boier. Primul smartphone a aparut in anul 1992 dar era doar cu numele. Uitati o poza cu primul smartphone inventat vreodata, care se numea Simon, conceput de compania americana IBM:

primul smartphone inventat

Deci ce ziceti ? 

Acum o sa va arat o poza cu primul smartphone si unul de ultima generatie :

iphone vs simon

Ce ziceti ?  Probabil ca pe simon poti doar sa suni, pe cand pe iphone poti sa faci o gramada de chestii. Si totusi sunt doar 18 ani diferenta intre cele 2 telefoane. E de mirare cat a putut sa evolueze in 18 ani.

Sa va mai zic ceva: internetul a aparut in 1967  cand avea doar cateva site-uri, acum peste 47 de ani sunt milioane de site-uri din intreaga lume.  Acum in 2014 aproximativ 2,1 miliarde de oameni folosesc internetul din cei 7 miliarde, adica 2 din 7 oameni de pe planeta folosesc sau au folosit internetul.

Facebook-ul in 2004 cand s-a inventat avea cativa utilizatori, iar acum dupa 10 ani sunt peste 1 miliard de utilizatori activi pe luna, adica 1 din 7 oameni de pe planeta foloseste facebook.

La despre cum va evolua tehnologia in viitor nici nu vreau sa ma gandesc. Va las pe voi cei care cititi acest articol sa va spuneti parerea intr-un comentariu mai jos despre cum credeti ca va mai evolua tehnologia in viitor.

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: IT | Vizualizări: 1136 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: tehnologie ultramoderna, evoluarea tehnologiei, cat de repede evolueaza tehnologia, primul smartphone, tehnologia in viitor | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar