Acasă » Wiki » Cum sa fii mai creativ ?
Share

5:17 PM
Cum sa fii mai creativ ?

Astazi o sa va spun cateva metode care o sa va ajute sa fiti mai creativi. Sa incepem:

1. Scrie un text care sa contina 5 cuvinte date, sau care sa contina 2-3 fraze date, astfel o sa ai capacitatea de  a scrie mai bine texte.

2.Parodiaza o poezie celebra. E un exercitiu amuzant si creativ, dar ai grija sa mentiii forma poeziei intiale, rima si numarul de silabe.

3.Completeaza o serie de metafore, cum ar fi :  "soarele, un....." sau "parul ei ca....."  si in loc de puncte puncte sa completezi cu un cuvant sau o expresie relevanta astfel sa iasa o metafora buna.

4. Ti se da un fragment dintr-un text. Tu va trebui sa faci un desen care sa fie rezumat al acelui fragment,  sau (alt exercitiu) ti se da o imagine iar tu va trebui sa scrii un text in care sa descrii ce vezi in acea imagine. Acest exercitiu te ajuta sa faci legatura intre text si imagine.

5. Poarta cu tine un carnetel si un pix oriune ai merge si cand iti vine o idee despre un desen fain schiteaza-l acolo, sau daca iti vine in minte o rima sau un text fain noteaza-le acolo sau daca iti vine in minte o metafora sau orice alta figura de stil relevanta noteaza-le acolo. Iar daca vrei vreo data sa scrii vreo compunere sau vreo poezie te poti inspira de pe acel carnetel.

cum sa fii mai creativ

6. Deschide o carte la intamplare si pune ochii pe un cuvant. Sunt 3 exercitii mai mici pentru acest exercitiu:

a) imagineaza-ti ca explici unui copil de 5 ani ce inseamna acel cuvant.

b) imagineaza-ti ca scrii un articol pentru wikipedia cu ce inseamna acel cuvant.

c) da o definitie inventata de tine pentru acel cuvant.

Toate exercitiile de mai sus va ajuta sa va dezvoltati creativitatea daca (si normal)  le aplicati. Sper ca ceea ce am scris mai sus sa va ajute si sa va fie de folos.

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Wiki | Vizualizări: 983 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: 6 exercitii pentru creativitatem, exercitii pentru dezvoltarea creati, idei de creativitate, fii creativ, cum sa fii mai creativ | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar