Acasă » Uncategorized » Cum sa nu te mai plictisesti ?
Share

5:34 PM
Cum sa nu te mai plictisesti ?

Salut prieteni. Ne apucam cateodata sa facem cate o activitate care ne este folositoare sau ne place si nu dureaza o jumatate de ora si ne si plictisim de aceasta. Sau uneori doar avem in gand sa facem activitatea respectiva si cand vrem sa ne apucam de ea, vedem ca nu mai avem chef si zicem "e mult prea plictisitor, nu vreau! Mai bine stau degeaba sau ma uit la televizor. "


Ati intalnit aceasta problema de a va plicisi cand faceti o activitate? Daca da acest articole este pentru tine. Iata cateva idei pe care ai putea sa le incerci pentru aceasta problema: sa nu te mai plictisesti. Trebuie specificat ca aici este o chestie de mentalitate. Daca iti reglezi gandirea astfel incat sa nu te mai plictisesti cand faci ceva, atunci nu te vei mai plitisisi ! Aici sunt mai multe metode, incearca-le pe toate si alege-o pe cea care functioneaza la tine.

Sa te gandesti ca ala este singurul lucru pe care trebuie sa il faci - daca ai ceva foarte important ce facut, atat de important incat acel lucru/activitate este principalul obiectiv pentru ziua respectiva ai putea sa te gandesti ca acel lucru este sigurul lucru pe care trebuie sa il faci si nu mai ai alceva de facut. Trebuie sa te concentrezi doar asupra acelui lucru, si nimic altceva. Bineinteles dupa ce termini acea activitate poti sa faci si celelalte lucruri pe care le ai in program, chestia aceasta este doar pentru a-ti pacali creierul sa duci pana la bun sfarsit activitatea aceea importanta.

Gandeste-te la beneficiile care le aduce acea activitate. De exemplu sa zicem ca dai maine test la scoala. Nu ai chef sa inveti. Ei bine, gandeste-te ca maine o sa iei nota 10, fa in asa fel incat sa iti doresti acel lucru. Apoi dupa ce te-ai convins sa te apuci de invatat, gandeste-te la pasii pe care trebui sa ii indeplinesti ca maine sa iei nota 10: ce capitole inveti etc. Asta e doar un exemplu, tu adapteaza aceasta tehnica la exemplul tau.

Dezvolta o gandire creativa pe baza acelei activitati. De exemplu gandeste-te ca joci intr-un film cand practici acel lucru. Sau gandeste-te ca esti cantaret si canti pe o scena o melodie. Melodia aceea reprezinta tot ceea ce vorbesti tu cand practici activitatea respectiva. Ganditi-va voi la alte exemple care sa fie distractive, amuzante si care sa va faca sa nu va plictisiti.

Daca nu ai chef sa faci nimic, doar incepe lucrul respectiv. Daca incepi sa faci acel lucru chiar daca e plictisitor si nu ai chef de el, o sa iti vina cheful pe parcurs.

Daca v-a placut acest articol dati-i un share sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Uncategorized | Vizualizări: 1202 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: Plictiseala, ma plictisesc ce sa fac, cum sa nu ma plictisesc | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar