Acasă » Wiki » Exercitiile fizice ajuta creierul
Share

10:20 PM
Exercitiile fizice ajuta creierul

Exercitiile fizice, mai ales la varsta inaintata, pot opri procesul de micsorare a creierului, care apare pe masura ce trec anii, si care se afla in stransa legatura cu dementa, arata un nou studiu.

In cadrul cercetarii a fost monitorizat timp de trei ani creierul a 638 de persoane deja pensionate, observandu-se ca in cazul celor mai active din punct de vedere fizic micsorarea creierului era mai putin vizibila, relateaza BBC.


Potrivit expertilor britanici, exercitiile fizice nu trebuie sa fie extenuante; e de ajuns sa se faca mai multe plimbari pe saptamana.


Acelasi studiu, publicat in jurnalul Neurology, a aratat ca provocarile pentru creier, cum ar fi sahul, nu aduc beneficii acestuia sau cel putin acestea nu au putut fi observate. Nici macar socializarea nu pare sa-si lase amprenta in vreun fel, asa cum afirmau pana acum oamenii de stiinta.

exercitiile fizice opresc micsorarea creierului
Cercetarile anterioare au aratat ca creierul omenesc are tendinta de a se micsora pe masura ce imbatranim, iar acest fenomen este in stransa legatura cu memoria si gandirea. In mod interesant, s-a observat ca sportul are darul de a preveni dementa, insa nu se stia de ce, in ce fel actioneaza. Studiul de fata nu face decat sa lege aceste informatii.


Se pare ca exercitiile fizice maresc fluxul de sange catre creier, aducand oxigen si nutrienti. Interesant e ca pe masura ce creierul "intra la apa", si preocuparea pentru sport a celor in cauza scade.

Categorie: Wiki | Vizualizări: 746 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: exercitii, creier, fizice, opresc, micsorare, ajuta | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar