Acasă » Uncategorized » Perle bac la romana 2015
Share

4:21 PM
Perle bac la romana 2015

Salut prieteni dupa cum bine stiti saptamana trecuta elevii de clasa a XII-a au sustinut examenul de bacalaureat si m-am gandit sa fac un articol cu cele mai tari perle de la bac .

Subiectele de la proba de Limba Romana a examenului de Bacalaureat 2015, desi considerate cele mai usoare din ultimii ani, au pus la încercare imaginatia candidatilor.
Absolventii de liceu de la profilul Real au avut la subiectul al III-lea al probei de Limba si literatura romana de caracterizat un personaj dintr-un text narativ apartinand lui Ion Creanga, Marin Preda sau George Calinescu.

Sa incepem:

”Notatiile autorului sunt sa ne impresioneze pe noi cititorii daca om mai fi sau ele pot sa accentueze sau sa aplaneze drama dintre cele doua personaje.”

Pe mine sportul nu ma ajuta deoarece dupa o noapte de bauta cu baietii în cartier nu mai am timp sa fac si sport. La educatie fizica proful ne-a spus ca si relatiile intime intra in sport deci si asta e un sport.”

„Relatia dintre personajele «Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de razboi» este trista pentru ca barbatul pleca la lupta si trebuia sa traiasca o ultima partida de amor“.

„Ion o violeaza pe Ana pe dupa soba în timp ce tatso sforaia. O lasa bortoasa si face un plod apoi asta inteligent din fire îi ia pamânturile, smecher baiat”. - cred ca asta a fost scrisa de un filozof :)))))

"Rolul verbelor la perfect simplu e sa ne spuna ca Ioan Slavici era oltean".

"'Care-i' e cu cratima ca sa nu se confunde cu orasul Carei, de unde am si eu o ruda care se scrie cu litera mare".

”Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt taram si o recupereaza pe fata lui Ros.” 

”Eram însurat de 7 ani cu o colega de la psihologie, Camil vrea sa zica ca suferea.”

perle bac 2015

”Profa nu ne preda nimic”

”Profa de romana nu ne preda nimic ne punea sa copiem dintr-o carte zicea ca are salariul prea mic ca sa faca una ca asta.”

”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o arta poetica deoarece prezinta drama unui taran într-un cavou.”

Importanta sportului: ”Mama îmi da 1500 de lei luna sa merg la una dintre cele mai de lux sali”

În cadrul examenului, elevii au avut de comentat o secventa din fragmentul „Trei Generatii", scris de Lucia Demetrius:
 SERBAN: Ai putea sa traiesti langa mine cativa ani crunti de lipsuri, de saracie?
 RUXANDRA: Toata viata! 

Ce spune un elev: 
„Cum sa mai crezi în astfel de ra
spunsuri siropoase. Dupa ce traiesti în tara asta în saracie lucie, nu poti avea tupeul sa-ti întrebi nevasta asa ceva. Cel mai bine o anunti ca ti-ai gasit de lucru în Spania, cât câstigi si de când pleci. Restul sunt romantisme.“

Sursa:www.adevarul.ro

 

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Uncategorized | Vizualizări: 775 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: bacalaureat 2015, perle bac 2015, perle de la bac, perle bac romana, perle bac romana 2015 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar