Acasă » Geografie » Porturi traditionale din lumea intreaga
Share

5:43 PM
Porturi traditionale din lumea intreaga

Salut prieteni, m-am gandit sa fac un articol despre hainele traditionale a catorva tari din lumea aceasta. Nu pot sa scriu despre toate porturile traditionale din toate tarile lumii deoarece as putea scrie o carte la cate sunt :)))
Am sa scriu despre cele mai colorate si cele mai celebre porturi populare din lume. Acest articol este unul din care chiar avem de invatat ceva deoarece daca cititi acest articol pana la capat, dupa daca o sa va spuna cineva numele unui popor, voi o sa aveti in minte imaginea oamenilor din acea tara si cu ce haine traditionale se imbraca.

Portul popular din Africa este colorat cu culorii vii,plin de vitalitate si energie. 

costume traditionale africa

Costumele populare franceze sunt foarte asemanatoare, din punct de vedere al croiului, cu cele romanesti, mai ales la barbati. Principala deosebire si, de altfel, elementul care le face sa fie speciale si diferite, sunt culorile vii pe care le regasim in piesele vestimentare componente.

costume populare din franta

Costumul traditional chinez este foarte deosebit datorita atentiei acordate detaliilor stilizate de pe acesta.

costum traditional chinez

Rochiile Dirndl din Germania, dar care se poarta si in Austria, Elvetia si Liechtenstein sunt vestite in toata lumea. Aceste rochii sunt compuse dintr-o fusta cloche si camasa. Desi arata destul de simple, totusi aceste rochii sunt foarte scumpe, ele fiind create din materiale pretioase cum ar fi catifeaua si matasea.

rochiile dirndl germania

Rochiile muumuu din Hawaii
Ai putea confunda aceasta rochie pe care o poarta de obicei femeile in Hawaii cu o obisnuita rochie de plaja, usoara si lejera. De fapt, nu te inseli daca gandesti astfel, pentru ca asta si este rochia Muumuu. Croita din materiale fine si subtiri, rochiile Muumuu se poarta la ocazii speciale si sunt in general in 2 – 3 culori, cu insertii florale.

rochii muumuu hawaii

Rochia Ao Dai din Vietnam este o parte esentiala a culturii si traditiei Vietnameze. Este o rochie complexa, creata din matase, stransa pe corp, dar suficient de lejera si usoara sa scoata in evidenta gratia si frumusetea femeilor din acea tara.

costume traditionale vietnam

Costumele populare din Romania sunt celebre in intreaga lume prin design-ul lor deosebit si prin coloristica lor, dar si datorita bogatiei broderiilor si accesoriilor de pe ele.

costum popular romania

Costumul Baiana din statul Bahia din Brazilia
Este compus dintr-o fusta ampla, un turban in nuante puternice si o bluza deschisa la culoare. Portul popular Baiana este intotdeauna accesorizat cu o multitudine de bratari si coliere.

costum popular baiana

Costumului popular din Uzbekistan
In general, costumul traditional al femeilor se compune dintr-o tunica lunga, larga, multicolora, purtata peste o pereche de pantaloni la fel de multicolori si foarte lejeri.

costum traditional uzbekistan

Costumul popular Samburu, Kenya
Este considerat cel mai colorat costum popular din lume.Ceea ce da cu adevarat frumusete si unicitate acestor porturi populare este bogatia colierelor si a ornamentelor pentru cap si maini ce sunt purtate chiar si de catre barbatii Samburu.

kenya

Costumul popular indian este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate costume populare din lume. Daca ai vedea pe stada o femeie imbracata intr-un costum popular indian, nu ai cum sa nu stii ca e indian.

costum traditional india

Costumul traditional mexican

costume colorate mexic

Mai sunt multe altele de prezentat, dar eu ma opresc aici deoarece ma lungesc prea tare.

Daca v-a placut acest articol dati-i un share sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Sursa imagini: google imagini

Surse: eximtur  artifexlohn

Categorie: Geografie | Vizualizări: 15023 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: Europa, Cultura, America, lume, porturi, costume traditionale, africa, intreaga, Asia, costume populare | Rating: 3.6/11
Total comentarii : 1
avatar
0
1 olteanulari • 3:41 PM, 2015-11-22
multumesc!! biggrin
ComForm">
avatar