Acasă » Sarbatori » Se apropie halloween-ul
Share

9:04 PM
Se apropie halloween-ul

Voi ce faceti de halloween ?

 

Vreau sa va spun ca mai sunt doar 2 zile pana la halloween. Aveti costum, aveti dovleac ?

Daca nu v-ati cumparat costum uitati aici cateva modele de costume pe care le puteti face singuri din diferite haine (costumele sunt mai mult  pentru fete): Aici

Sa scobiti si un bostan pentru aceasta sarbatoare, in care sa ii puneti o lumanare si la intuneric se va vedea scobiturile pe care le-ati facut in el.

Acum o sa va ofer cateva date despre hallowen(conform wikipedia) ce este, cand are loc, cand a aparut etc:

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

sarbatoarea halloween

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Sarbatori | Vizualizări: 682 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: despre halloween, halloween, costume de halloween | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar