Acasă » Meserii » Top 10 cele mai valoroase companii nationale 2014
Share

1:36 PM
Top 10 cele mai valoroase companii nationale 2014

Daca ne luam dupa ziarul financiar acestea care urmeaza ar fi cele mai valoroase companii din Romania. Iata ce spun cei de la ziarul financiar:

Clasamentul din acest an aduce şi multe surprize. Nu mai puţin de 69 de companii au fost evaluate în creştere în această ediţie a anuarului, cea mai puternică ascensiune venind de la Electrica S.A. La nivel de industrii, retailul a cunoscut cea mai importantă evoluţie anuală, urmat de industria utilităţilor şi de cea auto. La polul opus se află companiile din industria grea, cea de construcţii şi cea financiară, în scădere. De asemenea, opt companii sunt nou intrate în clasamentul din acest an. Capitalul autohton este reprezentat de 9 companii şi o bancă.

Liderul clasamentului se menţine Petrom, evaluat la 5,49 miliarde de euro, în scădere însă faţă de ediţia din 2013. Locul secund rămâne şi el ocupat de aceeaşi companie, Romgaz, cu o valoare de piaţă de 2,98 miliarde de euro, mai mare decât precedenta. Spre deosebire de 2013, locul 3 revine în acest an Fondului Proprietatea, care reuseşte să se impună în faţa Orange – ocupanta locului 3 din ediţia precedentă – cu o valoare estimată la 2,64 miliarde de euro.

Hidroelectrica şi Orange completează Top 5 cele mai valoroase companii din 2014, evaluate la 2,43 miliarde de euro, respectiv 2,4 miliarde de euro.

Topul este completat de Dacia, pe locul 6, Vodafone România, pe locul 7, RCS&RDS, pe locul 8, BRD, pe locul 9 şi Telekom România, locul 10. 

top 10 companii nationale 2014

Sursa: Ziarul Financiar 

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Meserii | Vizualizări: 881 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: top 10 cele mai valoroase companii , top firme 2014, top companii 2014, companii nationale in crestere 2014 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar