Acasă » Timp Liber » Culoarea preferata
Share

1:22 PM
Culoarea preferata

Astazi vreau sa povestesc despre culoarea mea preferata. Aceasta este albastru deschis, este culoarea cerului cand este senin. Imi place foarte mult cerul cand este senin, ma inveseleste,imi da o bucurie.

Am scris mai demult un articol despre proprietatile culorilor . Articolul este  AICI

Dar cerul nu are culoarea albastra, iata ce spun cei de la Descopera.ro :

Cerul nu este albastru! Nu există niciun pigment albastru în cer, este doar o iluzie optică. Acolo sus şi peste tot în jurul nostru există gaze de diferite feluri, precum oxigenul, nitrogenul şi dioxidul de carbon. Pe lângă aceste elemente există şi praf, vapori de apă, spori şi chiar animale foarte mici.

Atunci când lumina Soarelui atinge ceva, se reflectă. Obiectele mari, precum Luna, reflectă lumina foarte bine. Praful selenar este negru , însă are o capacitate de a reflecta lumină atât de mare încât străluceşte puternic în noapte.

Totuşi o moleculă de gaz este prea mică pentru a funcţiona ca o oglindă. În schimb,  ea absoarbe lumina şi apoi o trimite înapoi într-o direcţie întâmplătoare. Cu alte cuvinte, fiecare moleculă din aer este o sursă de lumină.

Imaginaţi-vă pentru un moment că lumina ar fi sunet. Lumina solară nu este doar o notă cântată la un instrument, ci o orchestră care cântă pe diferite tonalităţi la volume diferite. Noi vedem doar o parte din această muzică. Ochii noştri percep diferite înălţimi de lumină sub forma culorilor: violet,   albastru, verde, galben, portocaliu, roşu şi mov.

Moleculele de aer absorb lumina albastră foarte uşor şi o emit înapoi la fel de repede. De aceea, lumina albastră este împrăştiată pe tot cerul şi ajunge în ochii noştri din toate direcţiile. Oriunde ne-am uita, suntem bombardaţi cu lumină albastră, motiv pentru care cerul ne pare albastru.

Iata niste poze facute de mine cu cerul cand este senin. Scuzati claritatea pozelor.

cerul albastru

culoarea cerului

cerul se reflecta in oglinda

Daca v-a placut acest articol alaturati-va cu un simplu like la pagina de facebook a blogului sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante, sau lasati un comentariu.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Timp Liber | Vizualizări: 992 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: cerul albastru, culoare, culoarea mea referata, culorile cerului, culoarea albastru, culoarea cerului | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar