Acasă » Curiozitati » Cum ne intarim imunitatea vara?
Share

5:01 PM
Cum ne intarim imunitatea vara?

Salut prieteni astazi o sa va spun cateva fructe de vara, si nu doar o sa va spun, ci o sa vorbesc despre fiecare in parte ce proprietati are si cum ne ajuta sa ne intarim imunitatea.

Nutritionistii sustin ca un regim bogat in zahar, alimente semipreparate pline de grasimi si sare, lipsa exercitiilor fizice, lipsa unui somn odihnitor suficient, habitatul in orase mari, suprapopulate sau in apropierea antenelor de telefonie mobila, consumul insuficient de apa sunt doar cativa factori care pot declansa o scadere a capacitatii de actiune a sistemului nostru imunitar.

 

Alimentatia este o parte importanta a acestei solutii. Pe langa hidratarea obligatorie cu suficienta apa pe zi si consumul echilibrat de proteine, glucide si lipide intr-o forma cat mai dietetica si mai apropiata de natural, este important de retinut consumul unor substante cu actiune foarte specifica la nivel imunitar. Aceste substante nutritive se gasesc din abundenta in fructele de vara.

fructe de vara
In continuare voi vorbi despre cateva fructe de vara:

Piersicile contin vitamina C si A,  au un continut ridicat in zahar, sunt folositoare in afectiuni pulmonare, infectii respiratorii sau anemie.

Capsunile contin vitamina C,B1,B6, mai contin antioxidanti si acid folic.Vitaminele B sunt utile in regenerarea tesuturilor, iar acidul folic mentine unghiile si parul sanatoase. Vitamina C mentine pielea sanatoasa si are un rol important in vindecarea ranilor si arsurilor. 
Capsunile sunt usor digeratesi contin putine calorii.

Caisele au un continut deosebit de ridicat in betacaroten(consumul de alimente bogate în betacaroten te poate ajuta sa scapi de numeroase probleme cu podoaba capilara), sunt bogate in fibre solubile si potasiu.

Zmeura vitamina C, sodiu, flavonoide si pectine si intareste sistemul de aparare al organismului si prin prezenta vitaminei C se imbunatateste absorbtia de fier, fiind considerata fruct anticancerigen.

Pepenele este bogat in substante antioxidante de tip fenolic: flavonoide, carotenoide, triterpenoide, plus ca este plin de dulceata.

Deci ca sa crestem imunitatea pe perioada verii putem consuma unul din aceste fructe, mai ales ca ele se gasesc foarte usor in aceasta perioada.

Sursa: Foodstory

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 870 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: fructe sanatoase de vara, fructe de vara, imunitate, cum sa imi intaresc imunitatea, intarirea imunitatii | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar