Acasă » Curiozitati » Cum ne invatam sa fim responsabili ?
Share

5:24 PM
Cum ne invatam sa fim responsabili ?

Salut prieteni, ieri am scris un articol despre cum sa gresesti mai putin in ceea ce faci, azi scriu ceva asemanator: un articol din care invatam sa fim responsabili.

Ce este responsabilitatea? Daca dam o cautare pe google gasim ca inseamna: Obligatia de a efectua un lucru, de a raspunde, de a da socoteala de ceva, de a accepta si suporta consecintele. 

Responsabilitatea este atunci cand mama iti spune sa faci curat in camera, iar daca tu faci ce a spus mama,inseamna ca ai indeplinit obligatia data de mama adica ai fost responsabil. Vedeti ca in viata oriunde te-ai duce, orice ai face, daca esti  responsabil atunci vei avea multe de castigat.

Dar cum facem sa fim mai responsabili?

In  primul rand daca vrem sa devenim responsabili pentru ceva trebuie sa vedem mai intai daca suntem in stare sa facem acel ceva. Daca nu stim sau nu putem sa facem acel lucru, mai intai invatam cum se face si apoi devenim responsabili pentru el.

copii si papagalii

Cea mai buna metoda prin care devenim responsabili este sa avem grija de un animal de companie. Poate ati spune ca este o joaca de copil sa ai un animal de companie, dar nu este tocmai asa: in prima luna cand o sa il ai o sa ti se para foarte dragalas acel animalut, o sa ti se para simplu sa ii dai de mancare, sa ii faci curat, dar nu stiu daca vrei mai spune acel lucru si peste un an sau doi. Daca o sa spui, atunci inseamna ca esti un om responsabil, care are grija de animalutul sau. 

Daca nu vrei sa iti iei un animal de companie, sau daca nu iti place sa ai unul, ai putea sa incerci sa faci un lucru in fiecare zi. De exemplu incepe sa alergi in fiecare cate 2 km zi timp de un an. Daca o sa reusesti in fiecare zi atunci inseamna ca esti responsabil pentru sanatatea ta.

Responsabilitatea presupune sa nu uiti sa faci acel lucru, sa nu fie prea greu pentru tine de facut, si sa ai chef sa faci acel lucru constant, cat timp esti pus sa il faci.

Daca v-a placut acest articol dati-i un share sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1567 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: cum sa fii responsabil, Mai, animal de companie, obligatie, responsabilitate | Rating: 4.5/4
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar