Acasă » Curiozitati » Cum ne racorim in zilele caniculare ?
Share

2:19 PM
Cum ne racorim in zilele caniculare ?

Salut prieteni, astazi m-am gandit sa fac un articol despre cum ne putem racori cand este soare puternic afara. Ce trebuie sa facem? Cititi acest articol si vedeti cateva solutii eficiente dovedite. Veti afla cateva trucuri simple care va vor ajuta sa va racoriti imediat.

1. Mananca pepene verde sau rosii sau rodii deoarece aceste alimente cresc cu 25% capacitatea de protectie a pielii la razele soarelui.

pepene verde

2. Mananca mancare picanta deoarece stimuleaza transpiratia. Prin transpiratie abundenta,dupa ce aceasta se evapora de pe piele, corpul se raceste rapid si eficient.

mancare picanta

3. Beti bauturi fierbinti deoarece asemenea mancarurilor picante, acestea produc transpiratie. Dar evitati bauturile alcolice, cu cofeina sau cele dulci daca aveti de gand sa stati in soare deoarece acestea fac rau organismului la soare.

ceai fierbinte

4. Beti multa apa, ideal ar fi minim, deci minim 2 litri de apa pe zi, deoarece daca nu beti multa apa, va veti deshidrata (eu beau in jur de 3 litri de apa pe zi). Dar beti apa la temperatura camerei, nu apa cu gheta sau apa de la frigider deoarece apa rece ne racoreste rapid, dar din aceasta cauza nu mai simtim nevoia sa bem multa apa, dar corpul nostru are nevoie.

apa

5. Aerisiti camera unde stati doar noaptea si dimineata, in timpul zilei lasati geamurile inchise si perdelele trase pentru a ne proteja de soare.

fereastra deschisa inchisa

6. Nu stati in pielea goala afara cand e soarele puternic; ideal ar fi sa purtati haine lejere din materiale naturale cum ar fi bumbacul si inul deoarece aceste materiale ne ajuta sa ne racorim pentru ca absorb transpiratia si ajuta la eliminarea ei.

oameni la plaja

7. Umezesteti incheieturile de la maini deoarece aceste zone unde se simte pulsul, controleaza temperatura intregului corp. Cand este cald sangele circula mai repede prin vasele capilare. Dar prin reducerea fluxului de sange din aceste regiuni, prin racire, ne vom racori rapid.

8. Faceti dusuri cu apa calduta deoarece dupa ce apa de pe corp se evapora va veti raci. Evitati sa faceti dusuri cu apa rece deoarece corpul va incepe sa lupte cu frigul, va incepe sa tremure, iar in scurt timp, fiind fortat, se va incalzi, deci nu este o metoda eficienta sa faceti dus cu apa rece.

dus apa rece

Daca v-a placut acest articol dati-i un share sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1263 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: Cum, pepene verde, calduroase, canicluare, Zile, Corp, mancam, racorim, vara, dus apa rece | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar