Acasă » Curiozitati » Cum sa iti maresti puterea de concentrare ?
Share

1:47 PM
Cum sa iti maresti puterea de concentrare ?

Vreau sa va spun cateva metode prin care puteti sa va mariti puterea de concentrare sau prin care puteti sa va fixati atentia.

Daca esti elev sau student si ai vrea ca, cursurile sa le inveti si sa le intelegi din clasa fara sa te mai stresezi prea tare acasa, fara nopti nedormite pentru a invata pentru examene si sesiuni, aceste exercitii sunt pentru tine, si nu numai pentru elevi si studenti, pot fi de exemplu si pentru oameni care merg la serviciu si se cam "plictisesc" pe acolo, sau stiu eu, pentru diferite chestii.

cum sa fiu mai atent

Aceste exercitii sunt impartite pe simturi: vedere, miros, tactil, gust.

Exercitii pentru concentrare
Pentru vedere:

1. Marcati un punct pe perete si indepartati-va aproximativ 1 – 1,5 m si fixati-l cu privirea. Lasati orice gand sa curga pe langa voi fara sa incercati sa il dezvoltati. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de exercitii de concentrare a atentiei. Incercati sa clipiti cat mai rar sau chiar deloc (bineinteles fara sa stati concentrati mental pe acest aspect). Mentineti actiunea timp de cel putin 5 – 10 minute si incercati sa stati mereu intr-o pozitie confortabila.

2. Aprindeti o lumanare (in suport), tineti-o in maini si faceti acelasi exercitiu observand de data aceasta si miscarile flacarii.

3. Cumparati un animalut de companie(exemplu: un hamster, un iepuras, un pestisor etc.), sau duceti-va la cineva care are si priviti animalutul timp de 10 minute fara sa va ganditi la altceva, sau fara sa va ganditi la ce ar putea face animalutul, doar priviti-i miscarile si stati numai cu ochii pe el.


Pentru simtul tactil:

1. Atingeti un punct de pe corp mentinand atingerea timp de 10 secunde si memorati senzatia. Luati degetul si incercati sa simtiti in continuare senzatia din memorie de mai devreme timp de 10 – 15 minute.

2. Impartiti vizual corpul in doua emisfere (dreapta si stanga). Atingeti un punct in partea dreapta si incercati sa percepeti exact aceeasi senzatie, in exact acelasi loc in partea stanga. Mentineti exercitiul 10 – 15 minute.

Pentru miros:

1. Stand nemiscati incercati sa simtiti toate mirosurile dintr-o incapere, toate mirosurile dintr-un mix individual (incercati de exemplu cu un mix de mancare)
2. Intr-un loc unde nu exista un miros evident incercati sa identificati un miros. Altfel spus, incercati sa mirositi ‘nimic’.

Pentru gust:

1. Luati doua tipuri de alimente, gustati-le, memorati-le aroma si incercati ulterior sa le resimtiti gustul in gura.
Incercati sa simtiti din memorie diferite tipuri de gusturi.

Sursa: Traininguri.ro

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1188 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: exercitii pentru concentrare, cum sa fiu atent, exercitii pentru concentrarea auzul, cum sa iti maresti puterea de conce | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar