Acasă » Curiozitati » Cum se planteaza un copac ?
Share

6:25 PM
Cum se planteaza un copac ?

Cand plantam un copacel ?

Foarte important este si momentul plantarii. Ideea plantarii unui copac ne vine cel mai adesea atunci cand acestia ni se infatiseaza infloriti, incarcati cu fructe sau cu o minunata coroana de frunze, dar, perioada cea mai putin stresanta pentru puiet, este cea in care acesta este in repaus vegetativ, adica toamna dupa caderea frunzelor si pana primavara inainte de inmugurire. Plantarea este insa de evitat in toiul iernii, cand solul inghetat poate afecta radacinile rigide.

 

In cazul puietilor cumparati in ghivece sau cu radacinile in saculeti cu pamant, plantarea se poate face in orice anotimp, fiind de evitat totusi zilele toride de vara.

 

Cum facem ?

 

Deci, pentru inceput trebuie sapata o grapa 50x50x50.

groapa copac

 

Apoi  punem copacelul drept in pamant, cam la 40 cm adancime. Cineva tine de copacel , iar altcineva toarna pamant in groapa. Dupa fiecare 10 cm de pamant adaugat in groapa, trebuie cineva care sa preseze pamantul, astfel incat copacul sa fie plantat bine in pamant si sa nu se scoata. Dupa il udam cu 1 galeata de 5 l apa fix la radacina, saptamanal .

puieti de copaci

 

Trebuie precizat ca mai inainte de adaugarea in pamant a puietului, acestuia ii trebuie taiate mustatile radacinilor daca sunt prea lungi.

 

Iar acum cateva sfaturi despre copacii plantati :

 

  • Plantati alaturat copaci cu aceleasi caracteristici.

  • Inlocuiti cat mai repede copacii uscati, mai ales daca acestia au ca scop realizarea unei bariere in calea vantului, sau formarea unui gard viu, pentru a nu crea un culoar.

  • Cand udati un copac tineti cont ca radacinile acestuia au aproximativ aceiasi extindere ca si ramurile acestuia.

  • Daca radacinile incep sa iasa prin orificiile ghiveciului, inseamna ca puietul a fost tinut intr-un ghiveci prea mic iar sistemul sau de radacini trebuie verificat inainte de plantare.

pam

 

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 2021 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: Cum, puieti, plantare, Copac | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar