Acasă » Curiozitati » De ce e bine sa mergem desculti pe pamant ?
Share

8:56 PM
De ce e bine sa mergem desculti pe pamant ?

Salut prieteni, ieri am fost la cules de afine, nu in padure ci pe tarlaua cu afine a unui om de afaceri. A fost super fain la cules de afine dar articolul acesta nu este despre afine. Deci omul care ne supraveghea sa vada daca facem treaba buna, seful daca putem sa ii spunem asa s-a lasat descult si a inceput sa mearga printre randurile cu afine. A spus ca cine din culegatorii de afine de acolo se lasa si el in picioarele goale primeste un premiu. Initial nu am vrut, desigur, dar vazand si alti oameni care au facut-o am zis sa incerc si eu. Si atunci l-am intrebat pe supraveghetor de ce va place  sa mergeti in picioarele goale? Va place sa va murdariti? :)))
El mi-a explicat ca mersul descult pe pamant aduce o gramada de beneficii corpului nostru. Azi m-am documentat si eu putin pe internet daca chiar aduce sau nu beneficii acest lucru, si asa este, mersul descult pe pamant chiar aduce o gramada de beneficii.

mersul descult
Am sa va explic in continuare cum sta treaba cu mersul descult, dupa cum mi-a spus acel om care ne supraveghea si dupa cum am aflat si de pe internet. Sa incepem povestea:

A fost odata un nene pe nume Clint Ober care fost director executiv la o companie TV,acum pensionat,si statea pe o banca intr-un parc in orasul sau natal.Uitandu-se la toti trecatorii de pe acolo si-a dat seama ca toti inclusiv el purtau papuci ca sa se izoleze de pamant.
In meseria sa el trebuia sa izoleze cablurile si stia ca toate sistemele electrice sunt protejate de pamant prin impamantare.
Ober s-a intrebat daca nu cumva acest camp energetic, adica pamantul, ar putea sa protejeze si sanatatea corpurilor noastre.
S-au efectuat ani si ani de experimente pana s-a descoperit raspunsul intrebarii lui Ober, acesta fii pozitiv, desigur.

Pielea ta este un conductor foarte bun de energie din pamant in corp. Poti sa conectezi orice parte a corpului la pamant dar exista un punct care face un contact deosebit de puternic intre corp si pamant si acesta este in mijlocul talpei piciorului numita si K1. 
Acest punct face un contact deosebit intre pamant si corp deoarece acest punct se conecteaza la fiecare coltisor din corpul tau. 

Cand esti conectat cu pamantul adica mergi descult exista un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau. Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.

Acesti antioxidanti sunt responsabili pentru urmatoarele beneficii: 
-schimbari benefice ale frecventei cardiace
-scaderea nivelului de inflamatie
Daca vreti sa va intelegeti mai bine ce inseamna nivelul de inflamatie, dar si alte informatii detaliate despre mersul descult puteti citi
acest articol unde se vorbeste despre beneficiile care le aduce conectarea cu pamantul.

Alte beneficii care le aduce aceasta practica: este o stategie impotriva imbatranirii, subtiaza sangele, facandu-l mai putin vascos ceea ce este foarte bine, accelereaza refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante. 

Deci cum ati vazut impamantarea cum i se mai spune sau mersul descult pe pamant sau contactul cu pamantul (puteti sa spuneti cum vreti, inseamna acelasi lucru) aduce multe beneficii corpului nostru.

Aaa si sa nu uitam, inca ceva interesant, cand faci contact cu pamantul, defapt faci contact cu toate vietuitoarele care fac contact cu pamantul (oameni, plante, animale). 

Haideti si noi sa facem precum parintii, bunicii, strabunicii nostri si asa mai departe, sa mergem cu picioarele goale pe pamant. 

Daca v-a placut acest articol dati-i un share sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1501 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: Mers, mersul descaltat, impamantare, picioarele goale, contactul cu pamantul, beneficii, mersul descult | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
avatar
1
1 descultdinu • 1:41 PM, 2015-08-24
No', da' păi pe pământ io numa' desculţ merg. Aşa cum am învăţat să merg în copilărie la bunicii mei de la ţară (la 3 ani, în 1962). Şi tare bine şi fericit m-am simţit întotdeauna... Şi niciodată nu m-am îmbolnăvit din cauza asta. 
Nu ştiu, dar pantofii nu se lipiră niciodată de mine. 

Dinu (Bucureşti)
ComForm">
avatar