Acasă » Curiozitati » La ce risc sunt expuse persoanele cu ochii albastri ?
Share

6:20 PM
La ce risc sunt expuse persoanele cu ochii albastri ?

Un studiu realizat de geneticienii de la Universitatea Vermont din Marea Britanie arata ca persoanele cu ochi albastri prezinta cel mai mare risc de a deveni alcoolice. Pentru acest studiu cercetatorii au examinat 1263 de persoane.

Rezultatele studiului au fost foarte clare: persoanele cu ochii de culoare deschisa- albastri, verzi, gri- prezinta un risc mai mare de a deveni dependente de alcool decat persoanele cu ochi de culori inchide- negri sau caprui.

riscuri ochi albastri

Coordonatorul acestui studiu afirma ca nu stie nici acum care este motivul.

In 2008, cercetatorii danezi au descoperit ca persoanele cu ochi albastri impart acelasi stramos comun. Dupa o mutatie genetica, acesta din urma a fost primul om din lume care s-a nascut cu ochii albastri, in urma cu mai multe mii de ani. El a transmis apoi aceasta particularitate fizica tuturor urmasilor sai.

Potrivit tot aceluiasi studiu, persoanele cu ochii albastri sunt mai empatice, mai competitive, mai des diabetice si mai inzestrate pentru jocul de golf.

In 2014, cercetatorii de la Universitatea Atlanta din Statele Unite au demonstrat de asemenea ca posesorii de ochi albastri rezista mai bine la alcool în comparatie cu persoanele cu ochi de culori inchise, care se imbata mult mai repede.

Sursa: www.descopera.ro

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1410 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: riscuri ochi albastri, ochi albastri, ochi albastri alcolemie | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar