Acasă » Curiozitati » Legendele Lacului Rosu
Share

12:45 PM
Legendele Lacului Rosu

Salut prieteni, de curand am dat o roaita pe la Lacu Rosu si am aflat si legendele acestui lac. Nu am putut sa spun ca am auzit legenda, deoarece auzisem mai multe variante si am zis sa vi le zic si voua. Cu adevarat  spectaculoas este acest lac deoarece in el se vad pe ici pe colo cate un trunchi de copac care in trecut formau o padure. 

lacul rosu imagini poze

A trait langa Lacul Rosu o fata foarte frumoasa. Avea parul negru, avea ochi verzi-brumariu, corpul ei era ca plopul leganind in vint. Intr-o zi fata a plecat la tirg in Gheorgheni. Acolo s-a intilnit cu un baiat asa de voinic care cu cele doua brate era capabil sa stringa afara toata suflarea dintr-un urs; care cinta cel mai frumos din flaut in regiune care era bun de a construi case, sau de sculptat carute. Precum s-au vazut - ca dragostea vine dintr-una, si te loveste in inima ca fulgerul - s-au si indragostit. Baiatul a cumparat o naframa de matase, pe linga turta dulce, si l-a cerut-o de nevasta. Nu s-au putut incununa insa, pentru ca baiatul a fost luata in armata. Fata-l astepta si-l astepta pe dragostea sa in fiecare zi inca nu veni. In fiecare seara a mers afara la fintina, cu mica sa urciera de lut, si acol' se rivna ore lungi dupa dragostea sa. Si inima muntilor s-au induplecat de oftarile si de cintecele frumoase si dureroase ale lui Eszter. Intr-o dupa masa de Duminica s-a intimplat, insa, ca ea sa fie observat de un sef de talhar, care intocmai se calara prin regiune. Repede l-a ridicat pe fatar pe saua lui si galopa cu vijelie spre Cohard, langa muntii stincosi cu o mie de fete, unde se afla catunul lui. A promis fetei aur, argint, tot ce avea, i-a promis un palat de diamant, numai sa poate s-o convinga pe ea sa-i devina matca. Insa ear nu era interesat de el si/sau de averea lui, ei numai dragostea veche ii trebuia. Pe el astepta si atunci cind soarele isi arata fata in fiecare zi, si atunci cind lumea isi inchide ochii. Dar talharului i-a fost de ajuns de plinsurile fetei si a devenit foarte nerabdator, si a incercat s-o forteze pe ear sa devina sotia lui. Fatar s-a speriat si in plins a strigat la munti cerindu-le ajutorul. Muntii au si inteles strigatul fetei si cu un sunet ingrozitor, stincile au pornit la vale acoperind tot ce statea in cale, inclusiv pe talhar si pe fatar. Asa s-a format lacul Rosu, lacul Ucigas.

Lacul, a primit numele de Lacul Ucigas si dupa o alta legenda, care sustine ca:

O a doua legenda spune ca pe pajistea dintre versantii muntilor a fost o stana. Ciobanii, vazand ca se apropie furtuna, au incercat sa se refugieze, dar Muntele Ucigas, daramandu-se, i-a ingropat impreuna cu oile lor, formand astfel Lacul Rosu.

Daca v-a placut acest articol dati-i un share sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

Al vostru Zambarel :)

Sursa: lacul rosu

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 4227 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: lacul rosu, Despre, Legende, lacul ucigas | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar