Acasă » Curiozitati » Minunile de pe Ceahlau de pe 6 august
Share

12:11 PM
Minunile de pe Ceahlau de pe 6 august

Salut prieteni, astazi este joi, este 6 august ceea ce inseamna ca este sarbatoarea "Schimbarea la Fata".

In fiecare an, la aceasta sarbatoare, pe muntele Ceahlau se intampla 2 minuni cu adevarat deosebite. Schitul de pe Ceahlau poarta si el hramul "Schimbarii la Fata ".

Muntele Ceahlau este unul dintre cei trei munti sfinti ai ortodoxiei alaturi de Muntele Athos si Muntele Tabor, unde Mantuitorul s-a schimbat la Fata. Este considerat ca muntele sfant al romanilor sau un al doilea munte Athos.

Sute de pelerini se aduna la aceasta sarbatoare la Schitul de pe Ceahlau ca sa participe la slujba dar si sa fie martori la aceste minuni.
Schitul ”Schimbarea la Fata” a fost ridicat intre anii 1992 – 1993 datorita Preafericitului Patriarh Daniel, la acea vreme mitropolit al Moldovei si Bucovinei.
Schitul se afla la circa 1850 metri altitudine pe culmea care leaga Varful Toaca de Varful Ocolasul Mare.

Dar sa vedem ce minuni se petrec in aceasta data pe Ceahlau:

Prima minune- este o umbra tridimensionala gigantica. Observatorii au denumit-o "umbra piramidei".

umbra piramidala de pe ceahlau
Umbra piramidei ia nastere in aceasta zi ca urmare a compunerii umbrelor formatiunilor de relief ale zonei. Varful Toaca,cu altitudinea de 1900 m, sub razele soarelui venite de la est, are o umbra in forma de triunghi isoscel, ca in oricare alta dimineata din an. Stancile Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului si Panghia, plasate mai jos, mai mici decat varful Toaca, au alte umbre, prelungi. Fenomenul dureaza peste 80 de minute.
Se spune ca aceasta piramida formata din umbre este asemanatoare piramidei lui Keops.

A doua minune- Ca urmare a jocurilor luminilor si umbrelor din primele minute ale rasaritului, umbra varfului Toaca se proiecteaza pe cer sub forma unei coloane de lumina ce parca tasneste din munte si se pierde în infinitul cerului. 

Daca v-a placut acest articol dati un like la pagina de facebook sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Sursa imagini: google imagini

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 1866 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: minuni, Piramida, ceahlau, schimbarea la fata, tridimensionala, varful toaca, calea cerului, de pe, umbre | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar