Acasă » Curiozitati » Misterul piramidelor rezolvat de un postas francez
Share

8:32 PM
Misterul piramidelor rezolvat de un postas francez

Salut prieteni, am gasit un articol in care se spune ca un postas francez a

descoperit misterul constructiilor piramidelor, dupa ce a petrecut ultimii 40 de ani

facand cercetari in acest sens.

Michel Michel, care studiază de câteva decenii istoria și arhitectura Egiptului, a lansat recent o teorie despre construirea piramidelor, care se bucura de susținerea mai multor experți din domeniu.

Într-un interviu , Michel a declarat că este fascinat de piramidele din Egipt înca din anul 1972, de când a văzut filmul "Land of the Pharaohs".

Explicând de ce alte teorii formulate până acum sunt greșite, arheologul amator a precizat că observațiile și calculele făcute pe o piramida rareori pot fi aplicate la alta.

Acesta a detaliat că metoda descoperită de el este una bazată pe un sistem de rampe. "Este adaptată pentru piramidele de toate marimile. Este simplă, intuitivă, economică, solidă și ușor de verificat", a spus el. Michel arată astfel că egiptenii au ridicat piramidele cu ajutorul unor rampe, pe care au fost trase sănii încărcate cu pietre. Rampele au fost utilizate ulterior pentru construirea acoperișurilor piramidelor.

Multă vreme teoria sa nu a fost luată în calcul de mulți arheologi si experți, dar o parte dintre aceștia între care și cunoscutul egiptolog elvețian Michael E Habicht au analizat posibilitatea transportului blocurilor mari de piatra pe sanii și o găsesc nu doar plauzibilă, ci cea mai probabilă.

misterul piramidele deslusit de un postas

Un truc care ar da și mai multă consistență acestei teorii

De asemenea de curând fizicienii de la Fundația Fundamental for Research on Matter (FOM) și de la Universitatea din Amsterdam, ambele din Olanda, au reușit să descifreze un truc pe care egiptenii l-au folosit la construirea impunatoarelor monumente: egiptenii au umezit nisipul înaintea saniei care transporta blocurile de piatra, în scopul alunecării și a deplasării mai ușoare a vehiculului antic.

Folosirea apei pentru udarea nisipului a înjumătățit necesarul de lucrători care trebuiau să tragă sania încarcată cu uriașele pietre. Cercetătorii au efectuat experimente care au demonstrat că umezirea nisipului a dus la diminuarea la jumătate a forței de tragere a saniei. Experimentele au aratat ca forța de tragere scade proporțional cu rigiditatea nisipului. Sania alunecă mult mai ușor pe nisipul umed, deoarece firicelele de nisip nu se mai adună în fața saniei, așa cum se întâmplă în cazul nisipului uscat.

Daca stam sa ne gandim, acest om are dreptate, ar putea fi aceasta metoda prin care s-au construit piramidele deoarece supune ca aceasta metoda este adaptata pentru toate marimile ale piramidelor. Eu il consider pe acest om un geniu, ganditi-va cati mari cercetatori au incercat sa descopere misterul piramidelor, si vinde deodata acest om cu rezolvarea, nu stiu cum vi de pare voua, dar mie mi se pare fascinant.

Sursa: Historia.ro

Daca v-a placut acest articol lasati un comentariu mai jos sau abonati-va la newsletter pentru mai multe articole interesante.

 

Al vostru Zambarel :)

Categorie: Curiozitati | Vizualizări: 850 | Adăugat de: gabriel_socea | Tag-uri: piramidele, misterul piramidelor a fost deslusi, cum s-au construit piramide, postas francez, misterul piramidelor rezolvare, Michel | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar