Acasă » Curiozitati

Este banul ochiul dracului ?

Banul este o mica hartiuta dupa care toata lumea se omoara dar care face pe toata lumea fericita.

Spun ca  "toata lumea se omoara dupa el " deoarece  toti care muncesc o fac pentru bani (bine aproape toti), altii practicand meserii prin care isi risca viata tot pentru bani (nu ma refer aici la pompieri,salvare,politie).

Mai spun ca se omoara lumea pentru bani la propriu. Multe din crimele savarsite au la baza motivul banului. Si Iuda cand l-a vandut pe Iisus Hristos a facut-o tot pentru bani, a facut-o di lacomie pentru cei 30 de arginti.

< ... Detalii... »

2014-08-07

Cat de repede putem fi influentati ?

Este o intrebare destul de interesanta,dar as vrea sa fiu scurt si la obiect.
In primul rand acest lucru difera foarte mult de la om la om. Dar in majoritatea cazurilor putem fi influentati destul de usor, era si o zicala:
Aseaza intr-o ladita multe mere, defapt umple-o cu mere bune, de calitate, si in mijlocul lor pune un mar putred. V-om observa ca si celelalte mere dupa un timp v-or deveni putrede de la acel mar sticat .

Asa se intampla si cu oamenii, daca sa zicem ca intr-o clasa de elevi sunt numai elevi buni la invatatura, care nu injura, nu fac rau, intr-un cuvant sunt cuminti, si in acea clasa vine un elev rau, care injura si se comporta neadecvat unui elev, o sa vedem ca dupa un timp mai multi elevi din acea clasa vor ... Detalii... »

2014-08-06

Cum se planteaza un copac ?

Cand plantam un copacel ?

Foarte important este si momentul plantarii. Ideea plantarii unui copac ne vine cel mai adesea atunci cand acestia ni se infatiseaza infloriti, incarcati cu fructe sau cu o minunata coroana de frunze, dar, perioada cea mai putin stresanta pentru puiet, este cea in care acesta este in repaus vegetativ, adica toamna dupa caderea frun ... Detalii... »

2014-03-23

Fericirea ne face mai productivi ?

 

Un studiu recent arata ca angajatii  care lucreaza intr-o firma sunt mai productivi decat cei care sunt mai mohorati. Si cam asa este, daca stam sa ne gandim, cand suntem  fericiti, facem toate lucrurile cu pasiune, nu ne plictisim asa de repede si facem toate lucrurile sa mearga bine. 

 

Deci patronii firmelor ar trebuie sa amenajeze niste sali  de jocuri , cafenele etc pe ... Detalii... »

2014-03-22

Cum ne formam caracterul ?

Cum dezvoltam caracterul ?

 

Caracterul este atunci cand ne referim la caracteristicile construite socio-cultural vorbim despre caracter, iar cand ne referim la caracteristicile dominante inascute atunci vorbim despre temperament.

 

Noi o sa vorbim astazi despre caracter, mai precis cum il  dezvoltam.

 

Caracterul se dezvolta in mare parte in cei 7 ani de acasa(ma refer la un caracter pozitiv), atunci cand parintii si invatatorii ne invata bunele manière, ne educa intr-un cuvant . Caracterul se dezvolta si in grupul de prieteni in care esti : daca esti intr-un grup de prieteni care invata bine, sunt silitori etc etc  atunci si tu vei avea acelasi caracter ca prietenii tai. Daca esti intr-un grup care fumeaza  atunci si tu ai un caracter ca al prietenilor tai (negativ). ... Detalii... »

2014-03-18

De ce sa furi ? Mai bine nu

Cand furi ceva e ca si cum ai fura de la tine. Daca  furi  ceva de la cineva sau daca gasesti un lucru care nu iti apartine si stii al cui este lucru resprectiv si nu il inapoiezi, e ca si cum ai fura de la tine .

De exemplu  cineva si-a pierdut un telefon  care nu valora mult, dar avea   credit pe el, avea contacte, apeluri, mesaje,  si un prieten de-al sau la gasit, dar  nu la inapoiat.Ghici ce : la scurt timp, acel prieten  si-a pierdut si el un &nb ... Detalii... »

2014-03-08

Proprietatile culorilor

Proprietățile curative ale culorii roșu

 

Roșul corespunde elementului foc și este un stimulent care emană căldură, atrage atenția, stimulează nervii, sângele și combate efectele frigului.

 

Efecte fizice favorabile: degerături, frisoare, gripă, bronșită, anemie, dureri reumatice, diaree, constipații, tuberculoză, tulburări ale centrului energetic, stimulează spiritul observator pentru probe de scurtă durată (examene, competiții).

 

... Detalii... »

2014-03-03
« 1 2 3 4 5 6 »