De Buna Vestire merge un peste la gratar ?

Buna Vestire (sau Blagovestenia, cum se mai numeste in popor, cu vechiul termen slavonesc) e o sarbatoare cu data fixa (25 martie), de la care incepe sa curga perioada de 9 luni - pana la Craciun - cat Maria L-a purtat in pantece pe Iisus. Fecioara din Nazaret, crescuta in Templu pana la 15 ani si apoi data in tutela dreptului Iosif (caci parintii ei murisera intre timp), a fost aleasa de Dumnezeu si a primit instiintare prin Arhanghelul Gavriil: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har! Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei... Si iata, vei lua in pantece si vei naste fiu, si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preainalt se va chema...” (Luca 1, 28-32). Iar Fecioara, cutremurandu-se in sufletul ei, s-a smerit voii lui Dumnezeu, zicand: "Iata roaba Domnului! Fie mie dupa cuvantul tau!" ... Detalii... »

2014-03-24

Cum se planteaza un copac ?

Cand plantam un copacel ?

Foarte important este si momentul plantarii. Ideea plantarii unui copac ne vine cel mai adesea atunci cand acestia ni se infatiseaza infloriti, incarcati cu fructe sau cu o minunata coroana de frunze, dar, perioada cea mai putin stresanta pentru puiet, este cea in care acesta este in repaus vegetativ, adica toamna dupa caderea frun ... Detalii... »

2014-03-23

Fericirea ne face mai productivi ?

 

Un studiu recent arata ca angajatii  care lucreaza intr-o firma sunt mai productivi decat cei care sunt mai mohorati. Si cam asa este, daca stam sa ne gandim, cand suntem  fericiti, facem toate lucrurile cu pasiune, nu ne plictisim asa de repede si facem toate lucrurile sa mearga bine. 

 

Deci patronii firmelor ar trebuie sa amenajeze niste sali  de jocuri , cafenele etc pe ... Detalii... »

2014-03-22

Energia la cutie

Cand te gandesti la energie la cutie, te gandesti la putere, la energia pe care ti-o da la venele iesite in evidenta, dar nu e asa. Energizantul (energia la cutie ) iti da energie doar pentru catva timp, pentru ~ 1-2 ore .

Pe termen lung energizantul, te oboseste, da am spus bine te oboseste.  Iti da energia respectiva pentru 1-2 ore si apoi te oboseste , iti creaza o stare de somnolenta. ... Detalii... »

2014-03-21

Cum ne formam caracterul ?

Cum dezvoltam caracterul ?

 

Caracterul este atunci cand ne referim la caracteristicile construite socio-cultural vorbim despre caracter, iar cand ne referim la caracteristicile dominante inascute atunci vorbim despre temperament.

 

Noi o sa vorbim astazi despre caracter, mai precis cum il  dezvoltam.

 

Caracterul se dezvolta in mare parte in cei 7 ani de acasa(ma refer la un caracter pozitiv), atunci cand parintii si invatatorii ne invata bunele manière, ne educa intr-un cuvant . Caracterul se dezvolta si in grupul de prieteni in care esti : daca esti intr-un grup de prieteni care invata bine, sunt silitori etc etc  atunci si tu vei avea acelasi caracter ca prietenii tai. Daca esti intr-un grup care fumeaza  atunci si tu ai un caracter ca al prietenilor tai (negativ). ... Detalii... »

2014-03-18

Ce semnifica biserica ?

Ce semnifica biserica ?

 

Biserica reprezinta casa lui Dumnezeu (in acest articol ma refer la biserica crestina ortodoxa), unde crestinii trebuie sa mearga sa se roage la el.

... Detalii... »

2014-03-16

Mitul ca pisica si cainele nu se inteleg este un fals

Mitul ca pisica si cainele nu se inteleg este un fals

 

Cainele si pisica se inteleg, ba se inteleg chiar bine. Am vazut chiar eu astazi :  ma plimb eu putin si cand colo vad pisica si cainele dormind unu laga altul.Pacat ca nu le-am putut face si o poza sa va arat si voua sa vedeti cat de bine se inteleg.

 

... Detalii... »

2014-03-15
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 25 »