Cum se calculeza data Pastelui ?

Calcularea datei Pastelui, reguli stabilite la Niceea

Pentru a elimina controversele legate de sătrbătoarea Paştilor, în cadrul primului sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325, s-a stabilit că Paştile vor fi serbate totdeauna în prima duminică ce cade după prima noapte cu Lună plină de după echinocţiul de primăvară. În acest caz este vorba de coroborarea calendarului solar, în funcţie de care este stabilit echinocţiul de primăvară, cu calendarul lunar, stabilit în funcţie de fazele lunii.

Totododată, dacă data Paştelui, calculată după prima regulă, cade în aceeaşi zi ca şi Paştele evrei ... Detalii... »

2015-04-09

De ce sa bem multa apa?

Salut prieteni.Cred ca ati auzit peste tot "Pentru sanatatea dumneavoastra beti minim 2 litri de lichide pe zi". Azi m-am gandit sa fac un articol despre cat de importanta este apa pentru organism si la ce ajuta ea, ca doar nu o bem degeaba.
In primul rand apa te ajuta sa scapi de cosuri. Daca bei constant  2 litri de apa pe zi sau mai mult timp de 2 luni de zile si daca ai cosuri, o sa scapi de ele.
Un alt motiv pentru care trebuie sa bei multa apa este ca lipsa apei incetineste sau stopeaza anumite functii ale organismului, ceea ce e rau.
Apa ajuta si la reglarea temperaturii organismului.
 Apa este foarte importanta pentru toate procesele ce au loc la nivel cerebral, deci te poti concentra mai bine, poti memora mai bine.
 Apa creste rezistenta persoanei in cauza la efort fizic si intelectual, deci o sa obosesti mai gre ... Detalii... »

2015-04-06

Prima zi de primavara cu 3 evenimente astrologice

Salut prieteni. Astazi a fost prima zi de primavara generic vorbind, ca, calendaristic a fost pe 1 martie.

Astazi s-au intamplat si 3 evenimente importante in astrologie: echinoctiul de primavara, eclipsa solara si super luna.

Sa le luam pe rand la dezbatut: 

Echionoctiul este atunci cand ziua este egala cu noaptea, adica ziua are 12 ore si noaptea are tot 12 ore.

... Detalii... »

2015-03-21

Am trecut de 10.000 de vizite

Salut prieteni, astazi cand am intrat pe blog nu mi-a venit sa cred ochilor cand am accesat statisticile. Am trecut de 10000 de vizite ceea ce ma bucura foarte tare.

Intr-adevar se putea mult mai mult daca ma ocupam putin de acest blog, poate pe viitor o sa imi fac timp si o sa ma ocum mai mult de el.

Vreau sa va multumesc tuturor celor care a-ti intrat cel putin odata pe acest blog si celor care urmariti acest blog si va mai astept pe aici.

10000 vizite pe blog

2015-03-20

Prostanii de pe internet

Salut prieteni, azi m-am gandit sa fac un articol despre prostii de pe net care apar ca ciupercile dupa ploaie.

Sunt multi astfel de indivizi care se prefac ca sunt prosti sau altii care chiar sunt prost si se filmeaza sau ii filmeaza cineva si ii baga pe youtube. 

Totusi e fain asa cand mai vezi cate un specimen dintr-asta, te distrezi, razi, il imiti si tu, dar totusi sunt prea multi si noi ii imitam prea mult. Si stii vorba aia: daca faci pe a prostu chiar ai sa devii prost. daca o sa le mai dam multa atentie o sa ajungem sa facem si noi ca ei. Deci eu zic ca daca ii vedem o data, radem o d ... Detalii... »

2015-03-08

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

Salut prieteni. Poate a-ti observat ca nu am mai postat un articol de mult si m-am gandit ca ar fi cazul.

Astazi o sa va arat un documentar despre Nicolae Ceausescu cel care a fost dictatorul Romaniei din 1967 pana in 1989 cand a cazut regimul comunist.

Documentarul este pentru cei ce doresc sa cunoasca cine a fost Nicolae Ceausescu si sa vada ce lucruri bune si ce lucruri rele a facut el. Este un documentar destul de lung de aproape 3 ore.

... Detalii... »

2015-03-07

Cum afli daca telefonul tau este ascultat ?

Salut prieteni. In acest articol o sa va spun cateva semne care apar atunci cand telefonul iti este ascultat.

Sa clarificam de la inceput: telefonul tau poate fi ascultat doar daca esti un om cu bani si ai smartphone. Daca esti om cu bani si ai nokia caramida atunci poti sa stai linistit, nu esti ascultat.

Iata semnele care iti spun daca telefonul iti este ascultat:

- Bateria telefonului se incalzeste chiar si in stand-by
... Detalii... »

2015-02-24
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 24 25 »